Nederlandse PeopleSoft-gebruikers sceptisch

Dit artikel delen:

Nederlanse klanten van PeopleSoft betwijfelen of ze de plannen van Oracle gaan volgen. Dat blijkt uit een telefonische rondgang van Computable onder gebruikers. 'We bouwen het af, want we gaan over op SAP', aldus een van hen.

Gijs Houtzagers, programmamanager PeopleSoft bij Holland Casino, weet wat hem te doen staat. “Ik geloof niet dat ze nog PeopleSoft versie 9 gaan ontwikkelen, náást Project Fusion.” Dat is de applicatie die de beste onderdelen van Oracle en PeopleSoft combineert en volgens de aankondiging van Oracle-ceo Larry Ellison vorige week rond 2007 op de markt moet komen.

Houtzagers gaat zo snel mogelijk over op versie 8.9 en zegt zijn onderhoudscontract bij PeopleSoft op. “Dat scheelt me zo twee ton per jaar.” Ondersteuning kan hij ook krijgen bij bedrijven als Accountingplaza. “Na de migratie kijk ik wat Fusion wordt, is dat goed genoeg, gaan we over en anders blijven we op versie 8.9 met support van derden.”

De hoogte van het onderhoudscontract van PeopleSoft blijkt in praktijk voor meerdere bedrijven een doorn in het oog. Uitgeverij VNU draait nog versie 7 van PeopleSoft. De uitgeverij verkocht enkele bedrijfsonderdelen en gebruikt PeopleSoft alleen nog maar voor twee kleine divisies. Ict-medewerker Humphrey Nai Chung Tong: “De kosten voor upgraden en onderhoud zijn gewoon te hoog.”

Het Rotterdams Havenbedrijf heeft zijn besluit ook al genomen. Woordvoerder Tie Schellekens: “Onze PeopleSoft-applicatie is zodanig veel maatwerk, dat er alleen sprake is van een licentieovereenkomst. Het gebruik van PeopleSoft wordt afgebouwd, want op termijn gaan we over op SAP.”

Meer informatie over dit onderwerp in de Computable van 28 januari 2005

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T11:08:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.