Exact boert vooral goed met Exact Online

Dit artikel delen:
Exact

Nederlands softwareleverancier Exact wist het aantal commerciële administraties met een jaarcontract op te krikken naar 79.900, een groei van ruim 35 procent. Hierdoor is het jaarlijkse omzetaandeel van Exact Online 13,1 miljoen euro. De totale omzet in het eerste kwartaal van 2012 was 54 miljoen euro. Dit is een stijging van 3,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De jaarlijkse contractwaarde van Exact Online groeideruim 46 procent.

Exact Online Handel en Exact Online Uren & Facturen, de SaaS-oplossingen voor bedrijven tot twintig medewerkers in respectievelijk groothandel & distributie en zakelijke dienstverlening, worden volgens Exact goed ontvangen door de markt. Aan het eind van het eerste kwartaal waren er 315 klanten voor Exact Online Handel en 119 klanten voor Exact Online Uren & Facturen. De ontwikkeling van Exact Online Productie ligt volgens de softwareleverancier goed op schema. Deze derde SaaS-oplossing is gericht op kleine en middelgrote productiebedrijven en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2012 op de markt gebracht.

Dalende licentieomzet

Naast de explosieve groei voor Exact Online lieten alle overige onderdelen behalve de licentieverkoop een kleine groei zien. De licentieomzet nam af met 2,7 procent, ondanks de groei in licentieomzet van Longview en LohnXL, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011. In de Benelux nam de licentieomzet af met 5,2 procent. Deze daling is volledig toe te schrijven aan het directe verkoopkanaal, het partnerkanaal presteerde in lijn met het eerste kwartaal van 2011. In de regio International werd de licentieomzet negatief beïnvloed door het effect van de herstructurering die is uitgevoerd in de eerste helft van 2011, en in het algemeen door het binnenhalen van een lager aantal nieuwe klanten. In de regio Americas nam de licentieomzet licht af te opzichte van het eerste kwartaal van 2011.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-25T11:01:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.