Teradata neemt eCircle over voor Aprimo

Dit artikel delen:
Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Softwareleverancier voor data-analyse Teradata neemt voor een onbekend bedrag het Duitse softwarehuis eCircle over. eCircle levert op Europees niveau cloud-gebaseerde digitale marketingoplossingen. Teradata voegt eCircle samen met Aprimo, dat in december 2010 ook werd overgenomen.

Met het combineren van de drie portfolio's denkt Teradata  marketeers te kunnen helpen met het online en offline realiseren van klantervaringen. Verder biedt de samenvoeging inzicht in big data waardoor bestaande klantbestanden kunnen worden uitgebreid, nieuwe klanten worden aangetrokken en omzetten worden verhoogd.

Europees team verdriedubbeld

Digitale marketeers hebben ook de mogelijkheid om de eCircle-oplossing te implementeren als standalone-oplossing. Met de overname van eCircle verdriedubbeld het Europese team van Aprimo, maar ook de expertise en het bereik in alle grote Europese landen neemt toe. Hiermee wordt de organisatie volgens eigen zeggen de grootste marketingapplicatie-aanbieder van Europa en kan het bedrijf de oplossingen van eCircle wereldwijd gaan aanbieden.

eCircle heeft ongeveer tweehonderd medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse München. Het bedrijf heeft 550 klanten in Europa en verwerkt per kwartaal vijf miljard e-mailberichten via zijn SaaS-oplossing in de cloud.

Teradata nam in december 2010 Aprimo voor ongeveer vierhonderd miljoen euro over. Een kwartaal later maakte het bedrijf bekend dat Aprimo in de eigen organisatie wordt geïntegreerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-02T16:28:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.