Focum lijft MDS Group uit Abcoude in

Dit artikel delen:

Contractondertekening. V.l.n.r. boven: Jan Bolding (Focum), Maickel Oolbekkink (Focum) en Hans van Wermeskerken (Focum). V.l.n.r. onder: Jaap Wolff (MDS Group), Jan Soede (MDS Group) en Richard Mol (Focum). [Foto: Eva Posthuma]

Focum, leverancier van oplossingen voor debiteurenbeheer en risicomanagement uit Zwolle, neemt een meerderheidsbelang in de MDS Group uit Abcoude. MDS levert software voor klantinformatie. De twee bedrijven werken al zeven jaar samen, maar verwachten door de overname klanten beter te kunnen helpen met extra diensten. De naam MDS verdwijnt. De nieuwe combinatie telt ruim dertig medewerkers.

Focum stelt met oplossingen als AchterafBetalen.nl en Vorderingenbeheer klanten in staat om krediet- en betalingsrisico's te beperken en het incassorendement te verbeteren. MDS heeft software in huis voor het beheren van adressenbestanden en het ondersteunen van marketingactiviteiten.

De overnamestap levert volgens MDS profijt op voor klanten. 'Voor hen zit de winst in de uitbreiding van de dienstverlening en de bundeling van expertises. Bedrijven kunnen nu bij ons terecht voor het complete proces van klantenwerving, klantacceptatie, klantbeheer, debiteurenbeheer en non-betaling', zegt Jaap Wolff, directeur en eigenaar MDS Group.

Focum noemt de uitbreiding met MDS een logische stap in de groei die het Zwolse bedrijf doormaakt. Met MDS erbij ontstaat een organisatie met ruim dertig medewerkers. 'Gezien de specifieke dienstverlening van Focum en de toenemende vraag vanuit de markt, zijn wij mede door deze acquisitie in staat versneld te groeien, aldus directeur/eigenaar Richard Mol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-10T11:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.