Forse groei voor Autodesk in vierde kwartaal

Dit artikel delen:

Autodesk heeft de cijfers bekendgemaakt voor het afgelopen vierde kwartaal van boekjaar 2005 dat op 31 januari werd afgesloten. De omzet van 356 miljoen dollar betekent een toename van 21procent vergeleken met 295 miljoen dollar die werd gerealiseerd in dezelfde periode vorig jaar.

Voor het lopende kwartaal (het eerste van boekjaar 2006) dat eindigt op 30 april 2005 wordt gerekend op een omzet tussen de 335 en 345 miljoen dollar. Volgens Carol Bartz, ceo van Autodesk, heeft het bedrijf een uitstekend jaar achter de rug en werden alle ramingen ruimschoots overtroffen.

De uitmuntende resultaten van het afgelopen kwartaal zijn het gevolg van de stijgende inkomsten uit nieuwe producten en het toenemende succes van de 3D producten (Autodesk Inventor Series, Autodesk Revit Series en de Autodesk Civil 3D software voor civiele techniek waren goed voor een omzetstijging van 49% in vergelijking met vorig jaar). Autodesk Inventor blijft voor het vierde opeenvolgende jaar wereldwijd de bestverkopende software voor werktuigbouwkundig ontwerpen.

Ook de abonnementenformule (Autodesk Subscription) blijft zeer succesvol met een stijging van 54% in vergelijking met dezelfde periode van het voorafgaande fiscale jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T11:04:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.