Managed hosting door True

Oracle lijft marketingspecialist Bluekai in

 

Bedrijfssoftwareleverancier Oracle neemt Bluekai over. Dat bedrijf levert een online data management platform voor persoonlijke marketingcampagnes. Oracle krijgt door de overname de beschikking over een bestand met zevenhonderd miljoen klantprofielen. Volgens zakensite Business Insider telt Oracle ongeveer vierhonderd miljoen dollar voor Bluekai neer.

Met de overname vergroot Oracle zijn activiteiten in online marketing en de analyse van grote datasets (big data) van klantgegevens. Bluekai wordt na de definitieve overname ondergebracht bij Oracle's divisie voor Marketing en Social solutions.

Oracle integreert het Bluekai data management plaform in de marketingtools van Responsys (business to consumer) en Eloqua (bussiness to business). Die leveranciers werden in 2013 en 2012 overgenomen.

Door de overname hoopt Oracle te voorzien in alle marketing-activiteiten rondom verkoop en klantenservice en aan te sluiten bij de verplaatsing van die activiteiten van reguliere media naar social media en internet op mobiele apparatuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5005548). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×