Newion koopt zich in bij Luxemburgs Maps

Dit artikel delen:
Handen schudden

Newion Investments uit Nijehaske steekt 1,7 miljoen dollar in het Luxemburgse softwarebedrijf Maps. Daarmee breidt deze specialist in oplossingen voor multi- en omni-channel marketing master data management zijn investeringskapitaal uit tot boven de drie miljoen dollar. Maps wil het extra geld gebruiken om de organisatie op te schalen en daarmee in te spelen op de groeiende marktvraag. Ook wil het bedrijf in nieuwe landen actief worden.

Maps richt zich met name op bedrijven uit de detailhandel die zoeken naar een oplossing voor het beheren van meerdere verkoopkanalen. Het bedrijf uit Luxemburg vult met zijn software een gat dat wordt nagelaten door leveranciers van enterprise resource planning- (erp)-softwareleveranciers en aanbieders van frontend- en webshopapplicaties. Maps behaalt al een aantal kwartalen achter elkaar dubbelcijferige groei en ziet zijn klantenkring uitdijen, aldus de ict-analistenbureaus Forrester en Gartner.

Exit

Newion neemt het aandelenbelang van Malta ICI over, een Luxemburgse durfkapitalist van het eerste uur, die hiermee koos voor een exit. Maps wordt nog ondersteund door de lokale investeerder Chameleon Invest. Die legde een paar jaar geleden contact met Newion en vond na de ontwikkeling van het bedrijf goed in de gaten te hebben gehouden, het tijd worden om in te stappen. Maps past goed in het Benelux-softwareportfolio, zegt Frank Claassen, partner van Newion. 'Ik ben onder de indruk wat Maps inmiddels bereikt en verbaasd dat niet nog een andere lokale investeerder is ingestapt.'

Newion beheert diverse investeringsfondsen waarvoor het kapitaal ophaalt bij durfkapitalisten en participatiemaatschappijen. Ict-bedrijven in de Benelux, hoofdzakelijk softwaremakers, met groeipotentie vormen het investeringsdoel. In april 2001 startte het Newion Investment II-fonds, met een pot van vijftig miljoen euro en het European Investment Fund als grootste deelnemende kapitaalverstrekker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-23T15:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.