EPiServer en Ektron kondigen fusie aan

Dit artikel delen:

Het Zweedse EPiServer en het Amerikaanse Ektron gaan fuseren. De gefuseerde bedrijven zullen verder gaan onder de naam EPiServer, maar blijven de aparte merken Ektron en EPiServer in de markt gebruiken. De fusie wordt ondersteund door investeringsclub Accel-KKR, die belangen heeft in beide bedrijven. Het fusiebedrijf levert oplossingen voor e-handel, webmarketing en klantbeheer op internet.

Het fusiebedrijf EPiServer wordt geleid door Mark Duffel (ex-Kana Software). Martin Henricson, eerder de baas van EPiServer, zal de rol van 'executive chairman' op zich nemen.

Accel-KKR verkreeg eind 2014 een meerderheidsbelang in EPiServer, de Zweedse softwareleverancier van oplossingen voor e-handel, webcontent en digitale marketing. Met hulp van Accel-KKR wil het bedrijf uit Stockholm internationaal verder uitbreiden. De fusie met het Amerikaanse Ektron biedt deze mogelijkheid. In Haarlem staat het Benelux-kantoor van EPiServer.

Het Amerikaanse Ektron, uit de regio Boston, levert software waarmee klantgedrag op internet gevolgd en ondersteund kan worden, ook wel digital experience management software genoemd. Het bedrijf is ook actief in Australië, Singapore en Groot-Brittannië. In 2014 kreeg Ektron tot twee keer financiële steun van Accel-KKR.

EPiServer en Ektron bedienen samen zo'n 8800 klanten in ongeveer dertig landen en hebben een gezamenlijk partnernetwerk van 880 dienstverleners. Het fusiebedrijf wil een cloudplatform gaan opzetten waarin web content management, multichannel marketing, uitgebreide connectiviteit en e-handel-functionaliteiten worden samengebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-28T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.