Qconferencing lijft branchegenoot Optiom in

Dit artikel delen:
Handen schudden

Qconferencing uit Diemen heeft leverancier voor virtuele klantcontactoplossingen Optiom uit Leeuwarden overgenomen. Door die overname verbreedt Qconferencing zijn aanbod van klantcontactoplossingen via videoconferenties.

Het overgenomen bedrijf levert klantcontactoplossingen op basis van viedoconferentie-dienst Vidyo. Die engine is gekoppeld aan een kalendermodule en wordt ingezet om via videoverbindingen afspraken te maken met klanten.

De software wordt onder meer gebruikt voor een virtueel klaslokaal bij Stenden Hogeschool Leeuwarden, tolkdienst TVCN (Tolk Vertaal Centrum Nederland) en schadeafhandelingen van adviesbedrijf Dekra.

Qconferencing helpt bedrijven bij het implementeren van nieuwe manieren van werken via videoconferentie- en av-oplossingen. In de catalogus staan diensten van onder andere Bluejeans, Lifesize, Polycom, Crestron en Vidyo. Het levert oplossingen voor bedrijven met internationale vestigingen in onder meer de bouw, medische en maritieme sector en bij de overheid. 

Radboud UMC

Het levert onder meer FaceTalk. Dat is een in samenwerking met het Radboud UMC Reshape ontwikkelde virtuele praktijk met videoconsults tussen artsen en patiënten.

'Door de overname van Optiom zal er meer nadruk worden gelegd op markten waar videobellen nu nog niet bekend is, zoals het virtuele loket voor gemeentes, virtuele afspraken met advocaten of accountants en video-sollicaties voor hr-afdelingen en recruitment organisaties, licht Jesse van Straaten, eigenaar en directeur van Qconferencing toe.

Vincent Walstra, mede-oprichter en directeur van Optiom gaat onderdeel uitmaken van Qconferencing. Medeoprichter Robert Veenstra zet zijn carrière elders voort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-02T11:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.