NS International kiest Oracle Service Cloud

The Knowledgebase Company implementeert het kennismanagementplatform

Dit artikel delen:

NS International zet Oracle Service Cloud in voor het verbeteren van de klantervaring. Vooral het gemak van de integratie, de semantische zoekfunctie en de chatfunctie zijn behaalde voordelen met deze stap. De implementatie is gerealiseerd in samenwerking met The Knowledgebase Company.

NS International, het internationaal georiënteerde bedrijfsonderdeel van Nederlandse Spoorwegen, liep aan tegen het probleem dat klanten die zich met een vraag bij het callcenter meldden, een ander antwoord kregen dan zij die op de website keken. Dit kwam volgens Harald Havenith, sales director bij de vervoerder, door het ontbreken van een kennismanagementplatform.

De vervoerder besluit in 2013 te starten met een programma om de klantenservice en -ervaring in het after-sales-proces te verbeteren. Nadat de ‘customer journey’ in kaart was gebracht, werd gekozen voor Oracle Service Cloud als kennismanagementplatform. 'De Oracle-tool Right Now was al in-house bij het binnenland-geörienteerde bedrijfsonderdeel van NS', zegt Havenith. 'Vanwege de benodigde vereisten, zoals compatibiliteit met andere systemen binnen NS International en de wens om systeemstandaardisatie binnen NS te realiseren, is besloten de tool ook te gaan gebruiken voor NS International.' In het laatste kwartaal van 2014 ging dit platform live.

Havenith legt uit dat Oracle Service Cloud een van de weinige omni-channel platforms was die ook kon voorzien in een volwaardige Nederlandstalige kennismanagementomgeving. ‘Het antwoord op een vraag wordt sneller gevonden, door de semantische zoekfunctie, waardoor ook de druk op het callcenter is afgenomen’, aldus Havenith. Naast de basis kennismanagementomgeving van de cloud van Oracle, heeft NS International ook de chatfunctie geïmplementeerd. Havenith is tot slot ook te spreken over de eenvoud van de integratie van het cloudplatform binnen de bestaande infrastructuur.

Implementatiepartner

Als implementatiepartner heeft de vervoerder gekozen voor The Knowledgebase Company. Deze partner was ook betrokken bij het implementeren van het platform binnen het binnenlandse onderdeel van NS. 'Ook met ons verliep het contact met deze Oracle-partner zeer voortvarend, waardoor het voor de hand lag met hen de relatie te continueren', verklaart Havenith.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-24T11:17:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.