Main neemt belang in OBI4wan en OBILytics

Dit artikel delen:
Investering

Investeerder Main Capital heeft een belang verworven in OBI4wan en OBILytics uit Zaandam. De transactie moet bijdragen aan internationale groeiplannen van de SaaS-aanbieder voor social media monitoring en webcare (OBI14wan) en de leverancier voor analyse-diensten van klantgroepen (OBILytics).

Main deelt niet hoe groot het aandeel is dat het nu in handen heeft, maar spreekt van een 'substantieel' belang. Met de inmenging van Main moeten OBI4wan en OBILytics hun klantenbasis buiten Nederland uitbreiden. De investerder gaat de bedrijven actief ondersteunen met de internationale groei en de uitbouw van het dienstenaanbod. Er wordt onder meer gekeken naar strategische overnames in het buitenland.

Momenteel vindt de internationale groei van OBI4wan en OBILytics vooral in België plaats. Met de hulp van Main Capital wil de combinatie ook verder doorgroeien in Duitsland. Om die groei te kunnen verwezenlijken wordt het internationale partnernetwerk uitgebreid.

De directeur van OBI4wan, Alexander de Ruiter reageert: 'OBI4wan is de laatste jaren volledig zelfstandig hard gegroeid. Onze ambitie is om dit de komende jaren ook buiten Nederland voort te zetten. Main Capital is door haar kennis van software bedrijven, haar internationale netwerk en haar bereidheid om te investeren, de ideale partij om samen met OBI4wan en OBILytics de ambities te realiseren.'

Managing Partner van Main Capital, Charly Zwemstra: 'OBI4wan is een social media monitoring bedrijf met een schaalbaar product, en is hiermee goed voorbereid op internationalisatie. Daarnaast weet het management al meerdere jaren winstgevendheid te koppelen aan hoge groei. Wij zien goede mogelijkheden om samen met het management verder te internationaliseren, de partnerstrategie verder vorm te geven en de huidige winstgevende groeistrategie door te zetten.'

Essent en Afas

OBI4wan, opgericht in 2011, telt op dit moment 550 huidige klanten. Onder meer de Belastingdienst, Afas, HBO, Essent en BOL.com maken gebruik van de software die als webdienst wordt geleverd. OBI4wan ondersteunt klanten in het monitoren van de (social) media activiteiten, het uitvoeren van webcare, en het faciliteren van social crm. De software wordt via een cloud-model verspreid en is multitenant en schaalbaar opgezet. De programmatuur is in meerdere talen beschikbaar en wordt al gebruikt in onder meer Italië, België, Duitsland en Frankrijk. OBI4wan gebruikt meer dan 20 miljoen online bronnen en verschillende offline bronnen, zoals radio, tv en geprinte media.

OBILytics is eind 2015 opgericht en houdt zich bezig met social media analytics waarmee organisaties een uitgebreid klantbeeld kunnen vormen en marketinguitgaven kunnen optimaliseren. De klanten van OBILytics zijn onder andere Colruyt en Vivat verzekeringen.

Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder die zich focust op de software sector in de Benelux en Duitsland. Het investeert via management buy-outs en groeikapitaal. Het heeft 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-29T16:47:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.