CRM Partners neemt BrightOne over

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

CRM Partners neemt klantenservice-specialist BrightOne IT Services uit Amersfoort over. CRM Partners wil met deze overname Europese marktleider worden op het gebied van customer engagement. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

BrightOne IT Services levert een customer-serviceplatform, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365. Het beschikt over een kantoor in Amersfoort met zo’n 55 medewerkers. Het was in handen van de in München gevestigde investeringsmaatschappij Aurelius Group. Het bedrijf is goed voor een omzet van zeven miljoen euro. Met de overname wordt het Amersfoortse bedrijf een derde business unit van CRM Partners Group. De entiteitsnaam verandert in CRM Partners Customer Service. Dit om onder de vlag van CRM Partners herkenbaar zijn. Het bedrijf blijft actief vanuit de vestiging in Amersfoort.

CRM Partners had nog een beperkte toegang tot custumor services. Met de overname van BrightONe kan het zich richten op dit segment. Het wil namelijk Europese marktleider worden op het gebied van customer engagement. Emiel Putman, oprichter en ceo van CRM Partners Group: ‘Steeds meer organisaties zien in dat de kwaliteit van hun customer service een onderscheidende klantervaring oplevert. Daarom hebben we de kennis van BrightOne al met enige regelmaat ingezet voor onze klanten. Toen de kans zich voordeed om dit mooie bedrijf in de CRM Partners-familie op te nemen, hebben we geen moment geaarzeld. Ik zie ernaar uit om samen onze positie op het gebied van customer engagement verder te verstevigen.’

CRM Partners

CRM Partners werd in 2005 opgericht door Emiel Putman. Het bedrijf beschikt na de overname over 180 medewerkers, verspreid over drie business units: CRM Partners in Barneveld, CRM Partners in het Duitse Eschborn en het nieuwe CRM Partners Customer Service in Amersfoort. Putman blijft ceo van CRM Partners Group. BrightOne-ceo Oedse de Boer wordt de managing director van CRM Partners Customer Service.

Het bedrijf van oorsprong Nederlands en maakte in 2011 zijn eerste internationale stap naar Duitsland. Sinds 2015 is het ook actief in het Verenigd Koninkrijk. Dat gebeurt vanuit de Nederlandse vestiging. CRM Partners levert producten en diensten in de agrarische sector, financiële sector en de telecommarkt. Het claimt een totale omzet van 25 miljoen euro te realiseren.

Aurelius Group

De Duitse investeringsmaatschappij Aurelius Group is gespecialiseerd in het aankopen, herpositioneren en doorverkopen van business units van grote bedrijven. In 2013 kocht het de activiteiten van Tieto in Nederland, Polen, Duitsland en Indië. Aurelius heeft dat bedrijf omgevormd tot BrightOne. Het Nederlandse financiële adviesbureau MBCF hielp de investeerder bij de verkoop van het bedrijf aan CRM partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-13T10:00:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.