Managed hosting door True

Bullhorn lijft Connexys in voor Europees groeiplan

Connexys' op Salesforce gebaseerde ats-platform komt in Amerikaanse handen

 

Deal handen schudden overname

De Amerikaanse leverancier van hr- en crm-software Bullhorn heeft branchegenoot Connexys overgenomen. Via het bedrijf uit Rotterdam wil Bullhorn zijn activiteiten binnen Europa uitbreiden. De oprichters van Connexys nemen plaats in het bestuur van de EMEA-tak van Bullhorn.

Connexys moet Bullhorn's groeimotor worden voor Europese activiteiten. Connexys is naar eigen zeggen marktleider in SaaS-oplossingen voor recruitmentsoftware in West-Europa. Door de overname krijgt Bullhorn ook het belangrijkste product van Connexys in handen. Het gaat om een applicant tracking systeem (ats). Die software voor het volgen van kandidaten is gebaseerd op het Force.com platform van Salesforce. Deze software wordt onder meer gebruikt door grote Europese uitzendbureaus zoals Randstad, Able Group, Manpower en Trenkwalder.

Bullhorn, dat hoofdkantoor houdt in de Amerikaanse stad Boston, levert crm- en hr-software aan ruim zevenduizend uitzendbureaus. Het gaat om een cloud-based platform voor verkoop, het opbouwen van relaties en het beheer van wervingsprocessen van begin tot eind. Het bedrijf heeft wereldwijd ruim zeshonderd man in dienst. Het bedrijf wordt geleid door de oprichters en ondersteund door Vista Equity Partners.

Main Capital

De overname is tot stand gekomen doordat investeerder Main Capital Partners zijn meerderheidsbelang in Connexys heeft verkocht. Main wil niet nader uiteenzetten hoe de financieele details er precies uitzien.

Volgens de oprichter en directeur van Connexys, Gijs van Heijst heeft Main in de afgelopen vier jaar geholpen om de doelstellingen van Connexys sneller te realiseren. 'Dankzij hun kennis, ervaring en netwerk konden we snel handelen.'

Main meldt dat het door de investering in Connexys actief heeft bijgedragen aan de internationale groeistrategie van het bedrijf die voornamelijk gebaseerd was op het opzetten van een internationaal partner- en resellerkanaal. Volgens Main werd door die investering bovendien de productinnovatie op basis van Force.com zeker gesteld. Volgens de geldschieter kon Connexys de omzetgroei versnellen tot meer dan 40 procent per jaar.

Salesforce en gezamenlijke klanten

Connexys is independent software vendor (isv) van Salesforce in Noord-Europa. Naast het eigen platform zal Bullhorn de bestaande oplossingen van Connexys, waaronder het Salesforce-aanbod, op de Europese markt brengen en verkopen.

Bullhorn gebruikt de overname ook om de investeringen in de ontwikkeling van zijn Bullhorn-platform uit te breiden. Het bedrijf hoopt ook de dienstverlening op het Europese vasteland te verbeteren via het netwerk van Connexys. Tot nu toe werd die Europese markt van Bullhorn-klanten vooral vanuit Groot-Brittannië bediend. Ook denken de bedrijven dat gezamenlijke klanten zullen profiteren van investeringen in het aanbod van recruitementsoftware voor Bullhorn- en Connexys-producten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6198055). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×