CRM Partners verzorgt klantsysteem OmniCRM voor KPN

Bedrijventeams werken samen op basis van DevOps

Dit artikel delen:

Foto: Gertjan Rossing (business unit manager CRM Partners) , Ali Abrari (supplier manager KPN) Oedse de Boer (managing director CRM Partners), Peter van der Wal (manager ict bij KPN) en Hans Flinterman (accountmanager CRM Partners).

KPN en CRM Partners hebben opnieuw de handen ineen geslagen. De nieuwe overeenkomst houdt in dat CRM Partners het support en beheer van OmniCRM voor KPN gaat uitvoeren. Als onderdeel van de hernieuwde samenwerking schakelen de bedrijven over naar een gezamenlijke werkwijze op basis van DevOps. Hierbij worden de teams samengesteld uit ontwikkelaars en beheerders van zowel KPN als CRM Partners. De nieuwe samenwerking behelst de periode 2017-2018.

CRM Partners ontwikkelde samen met KPN OmniCRM, een klantsysteem waarmee klantenservicemedewerkers vanuit één omgeving de klant kunnen herkennen en helpen. Dit systeem is geleidelijk uitgerold en verving een handvol applicaties waarmee eerste gewerkt werd. Door zoveel mogelijk losse applicaties uit te faseren of te integreren met OmniCRM, beperkt KPN de opleidingskosten en kosten voor vernieuwing van bepaalde systemen. Bovendien kan KPN door te werken vanuit één interface de klant sneller en beter bedienen. Zo is de average handling time (aht) per telefoongesprek aanzienlijk gedaald. Na de grote uitrol van OmniCRM één jaar geleden heeft KPN de medewerkers- en klanttevredenheid zien stijgen.

Hybride teams

Peter van der Wal, manager ict bij KPN: ‘Crm is voor ons een belangrijk middel om onze klanten beter te kunnen helpen en dichter bij hun te staan. De expertise van CRM Partners heeft ons de afgelopen jaren daarbij geholpen. Nu OmniCRM succesvol is geïmplementeerd, willen wij met onze it-afdeling de volgende stap zetten. Door samen met CRM Partners over te stappen naar DevOps en met hybride teams te werken, zijn wij in staat om nog sneller en beter in te spelen op de behoeften van onze klanten en medewerkers.’

Oedse de Boer, managing director bij CRM Partners Customer Service: ‘Organisaties zullen structureel moeten werken aan de verbinding met klanten. Met OmniCRM beschikt KPN over de functionaliteit om juist dit te bewerkstelligen. Vanuit één applicatie kunnen klantenservicemedewerkers nu de klant herkennen en helpen, zonder te hoeven schakelen tussen vijf verschillende applicaties. Dat KPN nu de volgende stap wil zetten en zelf meer de leiding wil nemen richting de toekomst, kan ik alleen maar aanmoedigen. Ik vind het een mooi compliment dat KPN opnieuw voor ons heeft gekozen om deze transitie te begeleiden.’

CRM Partners werd in 2005 opgericht door Emiel Putman. Het bedrijf beschikt over 180 medewerkers, verspreid over drie businessunits: CRM Partners in Barneveld, in het Duitse Eschborn en het nieuwe CRM Partners Customer Service in Amersfoort. Het bedrijf is van oorsprong Nederlands en maakte in 2011 de eerste internationale stap naar Duitsland. Sinds 2015 is het ook actief in het Verenigd Koninkrijk. Dat gebeurt vanuit de Nederlandse vestiging. CRM Partners levert producten en diensten in de agrarische sector, financiële sector en aan ledenorganisaties. Het claimt een totale omzet van 25 miljoen euro te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-16T11:11:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.