Managed hosting door True

Dentsu Aegis koopt crm-specialist Oxyma

 

Deal handen schudden overname

Het Britse marketingconcern Dentsu Aegis Network wil de Oxyma-groep overnemen, een specialist in digitale marketing en crm. Na deze overname, die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) nog wel moet goedkeuren, gaat Oxyma verder als Merkle Nederland. Merkle is onderdeel van Dentu Aegis. De groep heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Dubai; in totaal zijn er ruim 340 mensen werkzaam.

Oxyma-groep, opgericht in 2000, is actief op het gebied van klantrelatiebeheer (crm: customer relationship management), marketingtechnologie-, data-analyse- en klantwaardeprogramma's. In 2015 stapte investeerder Nordian Capital in als meerderheidsaandeelhouder. De groep bestaat uit vijf gespecialiseerde bureaus: Oxyma, Oogst, Your Social, Afrogleap en OFS. Deze bureaus zullen na de overname doorgaan onder hun eigen naam met de toevoeging: ‘a Merkle company’.

Oxyma werkt voor zowel nationale als internationale klanten, waaronder KPN, Air France KLM, Audi, Unilever, Vodafone, Ziggo. Het bedrijf heeft ook partnerships met softwareleveranciers zoals IBM, Adobe, Salesforce, Google en Selligent. Een belangrijk aandachtspunt na de overname is om de samenwerking van Merkle met Pegasystems in Nederland uit te breiden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6253382). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.