Dentsu Aegis koopt crm-specialist Oxyma

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Britse marketingconcern Dentsu Aegis Network wil de Oxyma-groep overnemen, een specialist in digitale marketing en crm. Na deze overname, die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) nog wel moet goedkeuren, gaat Oxyma verder als Merkle Nederland. Merkle is onderdeel van Dentu Aegis. De groep heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Dubai; in totaal zijn er ruim 340 mensen werkzaam.

Oxyma-groep, opgericht in 2000, is actief op het gebied van klantrelatiebeheer (crm: customer relationship management), marketingtechnologie-, data-analyse- en klantwaardeprogramma's. In 2015 stapte investeerder Nordian Capital in als meerderheidsaandeelhouder. De groep bestaat uit vijf gespecialiseerde bureaus: Oxyma, Oogst, Your Social, Afrogleap en OFS. Deze bureaus zullen na de overname doorgaan onder hun eigen naam met de toevoeging: ‘a Merkle company’.

Oxyma werkt voor zowel nationale als internationale klanten, waaronder KPN, Air France KLM, Audi, Unilever, Vodafone, Ziggo. Het bedrijf heeft ook partnerships met softwareleveranciers zoals IBM, Adobe, Salesforce, Google en Selligent. Een belangrijk aandachtspunt na de overname is om de samenwerking van Merkle met Pegasystems in Nederland uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-27T11:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.