Paul Nanninga leidt Ricoh Nederland

Nieuwe ceo moet het bedrijf in Nederland winstgevender maken

Dit artikel delen:

Ricoh Nederland heeft een nieuwe chief executive officer (ceo). Paul Nanninga is per 1 april Raphaël Zaccardi opgevolgd als algemeen directeur. Nanninga wil de Nederlandse tak van de Japanse print- en documentmanagementspecialist verder laten groeien en winstgevender maken.

Nanninga is al jaren werkzaam bij de print- en documentmanagementspecialist, de laatste vier jaar vanuit Londen als senior verkoop- en marketingdirecteur van Ricoh Europe. Daarvoor was hij commercieel directeur bij Ricoh Nederland. Hij is afkomstig van Nashuatec, sinds 2007 onderdeel van Ricoh.

De belangrijkste taak van de nieuwe ceo is de vergroting van omzet en winst in Nederland. Onder aanvoering van Nanninga probeert het bedrijf nog klantgerichter te worden, het portfolio te versterken en de organisatie efficiënter te maken, meldt het persbericht. 

Verschil van inzicht

Scheidend ceo Zaccardi wordt binnen Ricoh verantwoordelijk voor de regio's Noord- en Centraal-Europa. Hij volgde begin 2017 Mark Boelhouwer op als algemeen directeur van de Nederlandse organisatie van het technologiebedrijf. Boelhouwer stapte op wegens een verschil van inzicht met het Europese hoofdkantoor.

Onder Zaccardi's leiding voerde het bedrijf in Nederland een reorganisatie door, waarbij ongeveer 220 arbeidsplaatsen verdwenen. Dat was ongeveer twintig procent van de banen. De sanering was volgens het concern nodig om de kosten terug te brengen en het verlies om te buigen in winst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-03T10:27:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.