Newion steekt 1,5 miljoen in Belgische horecasoftware

Deliverect werd amper een jaar geleden opgericht en ontvangt nu al drie miljoen euro

Dit artikel delen:

De Gentse startup Deliverect stelt een kapitaalinjectie van drie miljoen euro veilig. Het geld is afkomstig van investeerders Newion uit Amsterdam en Smartfin uit Mechelen, waarbij de inleg van beide partijen 1,5 miljoen euro is. Het jonge bedrijf ontwikkelde een tool die restaurants meer overzicht op online bestellingen geeft.

Deliverect werd amper een jaar geleden opgericht door twee Belgische computerwetenschappers, Zhong Xu en Jan Hollez. De toepassing helpt eigenaren van restaurants bij de verwerking van bestellingen die consumenten bijvoorbeeld via Thuisbezorgd of Deliveroo online plaatsen. Het toont deze bestellingen in één overzicht en koppelt ze met het kassasysteem van het restaurant. Dit vereenvoudigt de financiële rapportage en het verkleint de kans op menselijke fouten. De koppeling gebeurt deels aan de hand van api's (application programming interface).

Ondanks zijn nog maar korte bestaan, is het al de tweede investering in Deliverect. Direct na de start ontving het bedrijfje 675.000 euro. De twee wetenschappers konden bovendien teren op kapitaal dat zij hadden binnengehaald na de verkoop van hun eerdere bedrijf, Posios. Het duo verkocht deze voorganger van Deliverect in 2014 aan Lightspeed, een Canadese fabrikant van kassasystemen. Er werken zestien mensen bij de startup. Dit aantal groeit in 2019 naar maximaal 45, schrijft De Tijd.

Het ondernemersduo behoudt na de nieuwe investering de meerderheid in het Gentse bedrijf. Ook Lightspeed en de Leuvense innovatiehub Imec hebben er een bescheiden belang in. Deliverect integreert momenteel met tien online bestelplatforms, zoals Foodpanda, Delivery Hero, Foodora, Ubereats, Takeaway (Thuisbezorgd) en Deliveroo. De tool biedt een koppeling met kassasystemen van Lightspeed en Gastrofix en via api's ook met andere.

Wereldwijde interesse

Medeoprichter Zhong Xu vertelt in de Belgische zakenkrant dat leveringen aan huis voor sommige restaurants goed zijn voor twintig tot dertig procent van de omzet. Mede om die reden is er wereldwijd veel interesse in Deliverect, waaronder uit Australië, Canada en Dubai.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-03T13:40:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.