Main Capital brengt Verklizan onder bij Enovation

Dit artikel delen:

Main Capital brengt zorgsoftwareleverancier Verklizan onder bij een andere meerderheidsdeelneming: Enovation uit Capelle aan den IJssel. De bedrijven gaan een gezamenlijk patiëntmonitoringsysteem naar de zorgmarkt brengen.

De investeerder nam in juni 2017 Verklizan over, een leverancier van cloudsoftware voor personenalarmering en zorg op afstand. Het bedrijf uit Sliedrecht claimt dat via zijn Umo-platform, waar talloze partners hun producten en applicaties op aansluiten, circa anderhalf miljoen mensen dagelijks worden gemonitord op gezondheidskenmerken, signaleringen en acute noodsituaties (alarmering). Mede door deze met zorg ondersteunende technologie kunnen hulpbehoevenden langer thuis wonen. Verklizan heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje.

Vorig jaar augustus nam Main Capital ook communicatiespecialist Enovation over van ict-dienstverlener Vanad (dat wel een minderheidsaandeel behield). Enovation levert software voor veilige communicatie in de zorgmarkt en de logistieke sector.

Ambities

Door Verklizan onder de vlag van Enovation te brengen verwacht Main Capital een sterkere internationale positie te kunnen creëren voor dit combi-bedrijf in een aantal segmenten van de zorgmarkt, waaronder ziekenhuizen, huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en alarmcentrales. De combinatie heeft een omzet van ongeveer veertig miljoen euro en ruim tweehonderd medewerkers. Enovation en Verklizan gaan een gezamenlijk patiëntmonitoringsysteem naar de markt brengen waarmee de organisatie inspeelt op trends zoals de vergrijzing van de samenleving, de wens van patiënten om langer thuis te blijven wonen en toenemende kosten van lokale zorgsystemen.

De inlijving van Verklizan is de tweede strategische overname van Enovation sinds de investering van Main Capital. Enovation nam eerder softwareleverancier voor data-uitwisseling Meddex over. Het bedrijf wil via organische groei en strategische overnames verder doorgroeien tot een sterke SaaS-speler voor de zorgmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-23T17:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.