Visma neemt Onguard over van Main Capital

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

Investeerder Main Capital verkoopt na vijf jaar zijn meerderheidsbelang in Onguard aan de Noorse softwaregroep Visma. Het bedrijf uit Amsterdam biedt software voor debiteurenbeheer en claimt een internationale klantenkring van zo'n zeshonderd bedrijven te bedienen.

Visma ziet het productportfolio van Onguard als een aanvulling op zijn (cloud)softwareoplossingen voor onder meer financieel management, personeelszaken, uitgavebeheer en e-overheidsoplossingen. Onguard sluit aan bij de familie van Nederlandse merken binnen de Visma group, waaronder Visma Connect, Visma Raet, ProActive, Visma Idella, PinkWeb, HR2day, Dotweb, VerzuimSignaal, PlusPort, Circle Software en Visma Roxit.

Onguard, gevestigd in Amsterdam, levert zogeheten cloudgebaseerde order-to-cash-oplossingen en biedt een productsuite, variërend van oplossingen voor risicobeheer en facturering tot kredietbeheer en incasso. Het bedrijf biedt zijn kernplatform ook aan in combinatie met partnerproducten, zowel van andere softwareleveranciers als dienstverleners in de financiële sector, zoals Dun & Bradstreet, Euler Hermes, Graydon, AON, Flanderijn en Faillissementen.com.

Het bedrijf kreeg in april 2014 een achtergestelde lening van Pride Capital Partners om internationaal verder te groeien en een abonnementenmodel voor de software op te zetten. Eind van dat jaar nam Main Capital Onguard over. Onder de hoede van de software-investeerder breidde Onguard zijn partner- en wederverkoperkanalen uit en fuseerde het eind 2016 met kredietsoftwareleverancier Credit Tools uit Zaltbommel. De naam Onguard bleef overeind als de naam van het fusiebedrijf; in Zaltbommel staat ook nog een kantoor.

Main Capital kiest nu voor een exit en verkoopt het bedrijf aan Visma. Onder de Visma-paraplu verwacht Onguard te kunnen profiteren van het brede productaanbod en in combinatie met de eigen producten verder te kunnen groeien in Europa.

Ontarget

Oorspronkelijk heette het in 1993 door David Taylor opgerichte bedrijf Ontarget, maar sinds 2004 is het actief onder de naam van het softwarepakket voor credit management: Onguard.

Lees meer over het ontstaan van Onguard in: Hoed u voor de debiteur! David Taylor van Ontarget: een Engelsman op Bommelstein

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-20T17:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.