CM.com koopt Global Ticket om culturele klanten

Dit artikel delen:

Onder meer het Van Gogh Museum gebruikt het ticketsysteem van Global Ticket.

Amper een week na zijn officiële beursnotering heeft het Bredase CM.com zijn oog laten vallen op e-ticketbedrijf Global Ticket uit Amsterdam. De Brabanders breiden ermee hun markt uit naar klanten in de culturele sector.

CM is aanbieder van een online-communicatie- en betalingsplatform voor marketeers, verkopers en helpdeskmedewerkers. Met de overname van Global Ticket verkrijgt de onderneming een betere marktpositie in de verkoop van tickets voor musea en attracties in Nederland, België, Spanje en Zuid-Afrika. Naar eigen zeggen zal het aantal toegangskaarten dat het platform van CM verwerkt, ermee verdrievoudigen.

Resellers

Global Ticket is een aanbieder van een verkoopsysteem voor elektronische toegangskaarten. Vorig jaar verkocht het bedrijf ruim vijf miljoen kaarten en genereerde daarmee 1,2 miljoen euro omzet. Onder de klanten bevinden zich het Van Gogh Museum, pretpark Toverland en dierentuin GaiaZOO. Het e-ticketsysteem wordt echter vooral gebruikt door resellers, zoals GetYourGuide.

CM was al actief met ticketverkoop, maar tot nu toe voornamelijk voor festivals en sportevenementen. In 2015 en 2018 namen de Brabanders daartoe Ticket Flow en EventsIT over.

Beursnotering

Sinds vorige week vrijdag heeft CM.com een officiële notering aan aandelenbeurs Euronext Amsterdam. Met de handel in aandelen hoopt het bedrijf zijn internationale groeiambities te kunnen waarmaken. Om de beursnotering te versnellen, besloot het bedrijf samen te gaan met investeringsvehikel Dutch Star Companies One (DSCO), dat al een notering aan de Euronext heeft. In de praktijk komt het er op neer dat het aandeel DSCO vanaf nu de naam CM.com draagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-28T11:23:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.