Omzetdaling bij Tie Kinetix

Dit artikel delen:
Daling

Tie Kinetix zag zijn omzet over het derde kwartaal van 2021 (gebroken boekjaar) met 4,6 procent dalen tot 3,75 miljoen euro. Over de eerste drie kwartalen werd een klein plusje van 0,5 procent gehaald. Het e-commerce-softwarebedrijf wist wel de winstgevendheid te vergroten. Het ebitda-resultaat steeg 58,6 procent naar 541.000 euro. Over drie kwartalen is er een plus van 48,6 procent tot 2,1 miljoen euro.

De omzetdaling valt mede te wijten aan het 'end of life'-migratieprogramma in de Verenigde Staten. Klanten stapten daar over van ‘on premise’ legacy-software (licentievorm) naar de software-as-a-service-oplossing (abonneevorm) Flow. Daardoor ontstaat een breuk in de inkomstenstroom. 

Vorig jaar verkocht het bedrijf uit Breukelen zijn Google Adwords-lijn aan het Amerikaanse Impartner. In verband daarmee ontving Tie nog drie miljoen euro wegens aflossing van een lening. Het bedrijf heeft 9,2 miljoen euro in de kas zitten.

Belangrijke nieuwe contracten kwamen onlangs van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Olympia Uitzendbureau, Groupe Le Graët, Wiltec, Yusen Logistics, GIZ, Centralpoint, Nutricia, UWV, Sodexo, Spar en de Rabobank. Dat biedt aanknopingspunten voor wel een omzetgroei in het volgende kwartaal. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-04T11:43:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.