Ernst-Jan Stigter na avontuur in bosbouw terug in ict

Benoemd tot directeur Fellowmind in Nederland

Dit artikel delen:

Ernst-Jan Stigter

Ernst-Jan Stigter, voormalig baas van Microsoft Nederland, keert terug in de ict. Na een kort avontuur bij de Land Life Company (herbebossing) dat slechts vier maanden duurde, wordt de 49-jarige Stigter regionaal directeur bij Microsoft-specialist Fellowmind.

Stigter krijgt de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse regio van Fellowmind, waarbinnen Pulse Business Solutions en CRM Partners als business units opereren. Samen met Ton Hagens, Hiljon te Boome en Oedse de Boer gaat hij de Nederlandse organisatie leiden. Stigter die vijfentwintig jaar in de techsector werkte, keert terug in de wereld waar hij zich het meest thuisvoelt: die van Microsoft. 

Bij de Land Life Company waren de ambities torenhoog. Met vijftig merendeels pas afgestudeerde twintigers had het bedrijfje uit Amsterdam zich ten doel gesteld liefst twee miljard hectare onvruchtbare grond weer bruikbaar te maken. Stigter zal het allemaal niet meemaken. Na vier maanden hield de man die gewend was in een professionele organisatie als Microsoft te werken, het voor gezien. Hij laat een bedrijf achter dat zwaar inzet op de inzet van kunstmatige intelligentie, robots en drones, maar bij de implementatie de nodige ‘uitdagingen’ kent. 

Holistisch

Bij Fellowmind komt Stigter in een it-bedrijf terecht dat na de overname twee jaar geleden door de Noorse investeerder FSN Capital is uitgegroeid tot een internationale organisatie. Fellowmind telt ruim 1.750 medewerkers. Behalve in Nederland is het bedrijf actief in Duitsland, Polen, Finland, Denemarken en Zweden. Emiel Putman, oprichter en topman van Fellowmind wil naar een meer holistische benadering van digitale transformatie op basis van Microsoft-oplossingen. ‘Zowel Fellowmind als veel van onze klanten maken een interessante reis door, waarin digitalisering hand in hand gaat met cultuurverandering.’ Het maken van betekenisvolle connecties staat daarbij centraal. Putman stelt dat Stigter met zijn ervaring en persoonlijkheid bij uitstek de persoon is om die visie waar maken. 

Stigter noemt Fellowmind een onconventioneel, modern it-bedrijf. ‘Als ‘next gen’ it-organisatie begrijpt Fellowmind dat het niet draait om technische oplossingen maar om de relevante toepassing ervan. Digitale transformatie gaat net zoveel over cultuurverandering en vertrouwen van gebruikers,’ aldus Stigter. ‘Ik heb gekozen voor een organisatie met mensen die ik ken en vertrouw,’ zo verklaart hij zijn overstap van een ‘hemelbestormer’ in natuurherstel naar een Microsoft Business Partner. Stigter blijft voorzitter van NL Digital.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-31T15:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.