KLM en Air France waarschuwen passagiers voor datalek

Dit artikel delen:
KLM-app iPad

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM is afgelopen week getroffen door een cyberaanval op Flying Blue. Bij die aanval op het spaarprogramma voor passagiers die regelmatig met de Nederlands-Franse maatschappij vliegen zijn mogelijk persoons- en reisgegevens buitgemaakt.

Dat meldt dagblad Het Parool dat een mail aan klanten van het Flying Blue-programma inzag. De luchtvaartmaatschappij meldt daarin dat er ‘verdacht gedrag door een ongeautoriseerde entiteit’ is gesignaleerd

KLM meldt dat mogelijk ook namen en contactgegevens van klanten zijn buitgemaakt. Ook het aantal vliegmijlen van klanten, dat recht geeft op kortingsacties en gegevens over betalingen, zijn mogelijk gestolen. Creditcardnummers of betaalgegevens zijn niet buitgemaakt.

‘Ons it-beveiligingsteam heeft het incident gestopt. We betreuren de situatie en hebben, zoals voorgeschreven, de privacy-autoriteiten in Nederland en Frankrijk en de getroffen klanten op de hoogte gesteld’, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het aantal klanten dat gedupeerd is, wordt niet genoemd.

Twaalf tekens

Het Parool meldt dat de toegang tot Flying Blue geblokkeerd is. Op sociale media klagen klanten dat het niet mogelijk is hun wachtwoord te veranderen en ze geen toegang hebben tot persoonlijke data om de door hen  gespaarde mijlen te verzilveren.

Waarschijnlijk zijn de servers tijdelijk offline gehaald om een beeld te krijgen van de schade door de cyberaanval. Ook is er kritiek dat KLM wachtwoorden die maximaal twaalf tekens kunnen bevatten, gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures CRM

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-09T15:25:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.