Nederlander Van Beurden wordt techbaas Wells Fargo

De Amerikaanse grootbank Wells Fargo stelt Saul van Beurden aan als hoofd Technologie, een nieuwe rol binnen het bedrijf. De Nederlander, die tot 2013 cio bij ING was, maakt flinke carrièrestappen in de VS. De afgelopen jaren was hij cio bij JPMorgan Chase.

In zijn nieuwe rol geeft Van Beurden (1971) leiding aan de technologische transformatie waarmee Wells Fargo bezig is. Belangrijke onderdelen daarvan zijn de beveiliging van it-systemen en gegevens, en risk management. Ook de inzet van nieuwe technologie voor en door klanten en medewerkers staat op zijn prioriteitenlijst. 

Nederlander Van Beurden is sinds 2014 werkzaam in de Verenigde Staten. Bij zijn vorige werkgever JPMorgan Chase was hij cio voor het bedrijfsonderdeel dat actief is in de consumentenmarkt. Daar droeg hij de verantwoordelijkheid voor onder meer de ontwikkeling van applicaties, productmanagement, datamanagement, cybersecurity en de migratie naar de cloud. In het begin van zijn Amerikaanse periode werkte hij als managing director en operationeel directeur van de New Yorkse verzekeraar Marsh.

Heerenveen en Zeist

Van Beurden heeft ruim twintig jaar ervaring in de wereld van it en consultancy. Volgens zijn LinkedIn-profiel werd hij in 1999 operationeel directeur van Pantheon Automatisering in Heerenveen. Later kreeg hij een managementfunctie bij adviesbureau Nolan, Norton & Co in Zeist.

In 2003 kwam Van Beurden binnen bij ING, waar hij diverse functies op operationeel en it-vlak had. Zes jaar later werd hij wereldwijd verantwoordelijk voor de it-strategie en de operationele bedrijfsvoering binnen de consumententak ING Retail Banking en online bankingtak ING Direct. Als cio en coo stuurde hij liever op innovatie van interne processen dan op aanpassing of vernieuwing van ict-systemen, vertelde hij destijds in een interview met Managementscope.

Wells Fargo

Wells Fargo is een van ‘s werelds grootste banken qua beurswaarde en in de VS de op drie na grootste bank qua beheerd vermogen. De onderneming werd opgericht in 1852 en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. Van Beurden gaat echter werken vanuit New York. De grootbank heeft in de Verenigde Staten en in 37 landen bijna achtduizend bankkantoren. Er werken 262.000 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-11T10:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.