ITB2 verglaast industrieterrein Apeldoorn

Datacenter Apeldoorn ITB2 Datacenters

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn

ITB2 Datacenters, een Nederlandse datacenter-exploitant, heeft de aanleg van een glasvezelnetwerk op het industrieterrein De Ecofactorij in Apeldoorn voltooid. Op het terrein is een datacenter van ITB2 gevestigd. Aanwezige bedrijven kunnen redundant middels twee routes en meerdere vezels worden aangesloten op het zogeheten ‘Ecofactorij Glasnet’ van ITB2. Inmiddels neemt 70 procent van de bedrijven op het industrieterrein colocatie-diensten van ITB2 af.

ITB2 Datacenters heeft het betreffende datacenter op industrieterrein Ecofactorij een paar maanden geleden geopend. Het carrierneutrale datacenter beslaat vijftienhonderd (3drie x vijfhonderd) vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak en is energie-efficiënt en milieuvriendelijk gebouwd. De pue-waarde is berekend op 1,07, gebruikmakend van windenergie en duurzame materialen. Pue staat voor Power Usage Effectiveness en is een kengetal waarmee de energie-efficiency van datacentra wordt uitgedrukt.

Via het Ecofactorij Glasnet, het eigen netwerk met glasvezelverbindingen, wil ITB2 Datacenters de bedrijven in de omgeving op een laagdrempelige manier een energie-efficiënt alternatief bieden voor de eigen computerruimtes. Daarnaast is ITB2 van plan om ook nieuwe diensten te leveren, zoals VoIP, het uitlezen van de energiemeters van de aangesloten bedrijven (smart grid) en ip-gebaseerde camerabewaking.

Het bieden van een energie-efficiënter alternatief voor computercapaciteit past in het beleid van De Ecofactorij om het industrieterrein zo duurzaam mogelijk in te richten. Het bedrijvenpark ligt net buiten Apeldoorn, direct aan de snelwegen A1 en A50.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-29T08:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.