Switch breidt Amsterdams datacenter uit

Switch Datacenters Amsterdam Zuidoost

Switch Datacenters in Amsterdam Zuidoost

Datacenterdienstverlener Switch gaat zijn Amsterdamse datacenter in Zuidoost met duizend vierkante meter vloeroppervlakte uitbreiden. Switch AMS1 beschikt nu nog over tweeduizend vierkante meter datazaal. De bruto ruimte van het pand bedraagt 8320 vierkante meter. De uitbreiding vindt plaats op de eerste verdieping van het pand. Begin 2014 komt de extra ruimte beschikbaar.

De extra ruimte is al voor 35 procent verhuurd. De klant kan daarin zijn eigen serverruimte inrichten en beheren. Switch startte het datacenter in 2011. Op dit moment is Switch AMS aangesloten op 460 glasvezelverbindingen van veertig verschillende carriernetwerken.

In hetzelfde datacenter heeft Cogent Communications, wereldwijd aanbieder van connectiviteit, zijn super core netwerk flink uitgebreid. Het bedrijf heeft dat gedaan omdat steeds meer organisaties daar diensten afnemen. Dat zijn onder andere bedrijven die in Nederland actief zijn en behoefte hebben aan een snel en betrouwbaar netwerk met een hoge datacapaciteit. Cogent en Switch Datacenters werken sinds 2011 samen. Sindsdien nemen steeds meer eindgebruikers poorten af in de PoP-ruimte van Cogent binnen Switch Datacenters Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-09T11:45:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.