Interxion steekt 100 miljoen in nieuw datacenter

Datacenterdienstverlener Interxion bouwt een nieuw datacenter in Schiphol-Rijk. Het is het zevende rekencentrum van Interxion op die locatie. Het datacenter krijgt een vloeroppervlak van 7300 vierkante meter en beschikt over een vermogen van 13 megawatt. De kosten van het rekencentrum worden geraamd op ruim honderd miljoen euro.

Het datacenter met de naam AMS7 wordt gebouwd in Schiphol-Rijk, bij de bestaande faciliteiten van Interxion. De nieuwbouw wordt opgeleverd in zes fasen. De eerste vier stappen moeten in het eerste kwartaal van 2015 zijn afgerond. Dan moet 4600 vierkante meter datacenterruimte gebouwd zijn. Hoe de planning daarna verloopt, is nog niet bekend.

Volgens Interxion-ceo David Ruberg blijft de vraag naar carrier-neutrale datacenterruimte aanhouden. We zien dat deze vraag in Amsterdam vooral toe te schrijven is aan aanbieders van cloud-diensten. De internationale netwerkverbindingen in de regio zijn een uitstekend hulpmiddel voor dienstverlening aan Europese bedrijven. 

Huur met optie tot koop

De datacenterdienstverlener huurt de nieuwbouw met een optie tot koop. Het datacenter is gevestigd op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk, die toegang biedt tot meer dan veertig carriers en isp’s en tot de twee internet exchanges die op de campus aanwezig zijn. De investeringen voor de bouw van AMS 7 bedragen ongeveer honderd miljoen euro waarbij tachtig miljoen is begroot voor de eerste vier fasen.

34 datacenters

Interxion heeft 34 datacenters in elf Europese landen. Ruim 450 vaste- en mobiele telecompartijen en isp’s en negentien Internet exchanges bieden hun connectiviteit aan in de Interxion datacenters. Het bedrijf is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-10T16:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.