‘Ook Apple wil mega-datacenter in Nederland’

Vlak nadat bekend werd dat Microsoft een mega-datacenter in Middenmeer gaat bouwen, lijkt ook concurrent Apple zich met een groot rekencentrum in Nederland te willen vestigen. Apple heeft echter de Groningse Eemshaven op het oog, waar die andere concurrent, Google, ook al een datacenter heeft. Voor het Apple-datacenter is net als in Middenmeer veertig hectare grond gereserveerd.

De komst van Apple naar de Eemshaven is nog niet bevestigd, maar zowel de website iPhoneclub.nl als de regionale krant Dagblad van het Noorden beschikken over bronnen die het nieuws bevestigen. Apple gebruikt intern de codenaam Saturn en uitgerekend die naam werd gebruikt bij de bekendmaking van de komst van het tweede datacenter. In 2012 had de provincie Groningen al toestemming gegeven om dit tweede datacenter in de Eemshaven te gaan bouwen en Apple is dus nu één van de beoogde huurders. Google zou een andere huurder kunnen worden. Het bedrijf zoekt al jaren naar uitbreiding op die plek.

Microsoft-datacenter Middenmeer

De provincie Noord-Holland heeft inmiddels bevestigd dat Microsoft een datacenter met een capaciteit van 17,5 megawatt in Middenmeer gaat bouwen. Voor dit rekencentrum is veertig hectare grond gereserveerd op Agriport A7 langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wedden dat apple dit data centrum niet alleen gaat gebruiken om haar klanten er mee te lokken hun bestanden op die manier op icloud te zetten, om zo al deze bestanden te gaan onderzoeken op verdacht beeld,geluid en text matereaal om het zo tegen hun klanten te kunnen gaan gebruiken!!??
Wederom hebben zij spionage plannen voor amerika en hun bondgenoten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-22T10:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.