HP en Schneider sluiten datacenter-pact

Handen

Schneider Electric gaat samen met HP een gecombineerd platform leveren voor datacenter infrastructure management (dcim) en it-beheer. Het platform voorziet zowel facilitaire experts als it-professionals van consistente informatie. Hierdoor zijn zij in staat beter en efficiënter met elkaar samen te werken. Daarnaast kunnen zij tot hogere energiebesparingen komen.

Schneider Electric’s dcim-oplossing StruxureWare for Data Centers en HP Converged Management Consulting Services (CMCS) vormen de basis van het gecombineerde platform. Dankzij deze bundeling kunnen de concerns de fysieke infrastructuur van organisaties koppelen aan hun zakelijke processen. Gebruikers zijn hiermee in staat betere holistische impactanalyses uit te voeren.

Verbeteren energie-efficiëntie

‘Door de samenwerking met HP verkleinen we de kloof tussen it en facilitaire afdelingen’, zegt Paul Bron, vice president IT Business bij Schneider Electric. ‘Zij beschikken nu immers over een holistische aanpak. Gebruikers kunnen de impact van wijzigingen in het datacenter in kaart brengen en hebben een overzicht van de operationele kosten hiervan. Dit is een belangrijke stap in het verbeteren van de energie-efficiëntie in datacenters.’

Met StruxureWare for Data Centers kunnen organisaties gedetailleerde rapporten opstellen en accurate analyses uitvoeren over zowel de datacenterinfrastructuur als de faciliteiten waarin het datacenter is gehuisvest. De mogelijkheden van de dcim-technologie van Schneider Electric sluiten aan op HP’s Asset Manager-software.

Met elkaar verbinden

‘Door een holistisch overzicht kunnen datacenters de operationele efficiëntie en capaciteitsplanning verbeteren’, zegt Rick Einhorn, vice president Technology Services & Datacenter Consulting bij HP. ‘Om voordeel uit dcim te halen, is immers een combinatie van it-beheer, faciliteitsmanagement en servicemanagement nodig. HP Converged Management Consulting Services helpt klanten te profiteren van Schneider Electric’s dcim-oplossing StruxureWare. Onze oplossing levert hiervoor expertise op het gebied van it-servicemanagement (itsm), it-infrastructuur en faciliteiten. Daarnaast biedt HP Converged Management Consulting Services een raamwerk om zakelijke doelstellingen, systemen en datacenterprocessen met elkaar te verbinden.’

Schneider Electric en HP integreren Struxureware for Data Centers tevens in HP’s Universal Configuration Management Database (UCMDB). Deze integratie zorgt ervoor dat beide organisaties gegevens over de opgestelde apparatuur en geïnstalleerde software met elkaar kunnen uitwisselen. HP brengt daarnaast ook de functionaliteiten van StruxureWare for Data Centers in kaart in HP’s Converged Management Consulting Framework. Dit helpt consultants op basis van goede informatie aanbevelingen te doen over het implementeren van een oplossing in het datacenter van een organisatie. De toevoeging aan het raamwerk helpt consultants de beste manier te bepalen om de itsm- en dcim-systemen in de omgeving te integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-29T10:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.