Datacenter Evinova uit Meppel is op de fles

Het vorig jaar mei gestarte datacenter Evinova in Meppel is alweer dicht. Het bedrijf blijkt eind januari failliet verklaard. Het Tier3-datacenter van Evinova bood housing- en hostingfaciliteiten op lokaal en regionaal niveau. Ook presenteerde het bedrijf zich als schaduwcenter voor bijvoorbeeld datacentra in de regio Amsterdam. Als sterke punten werden aangedragen dat het datafort 1,5 meter meter boven NAP lag en over uitgebreide stroomfaciliteiten beschikte.

Het datacenter stond in een splinternieuw gebouw aan de Ketelskamp op Industrieterrein-Noord in Meppel. Bij de inrichting, waarvoor ICTroom werd aangetrokken, werd gekozen voor een modulaire opzet waardoor het datacenter zou kunnen groeien tot een maximum grootte van zes bij 250 vierkante meter.   

Wat precies de reden is voor het faillissement en of er wellicht een doorstart komt, is nog niet duidelijk. Curator Van Es van het advocatenkantoor Diepeveen & Van Es was niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben erg benieuwd naar de exacte reden.

Locatie technisch gezien was dit zeker voor de Amerikaanse bedrijven ( DC boven NAP ) een aantrekkelijke locatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-03T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.