Eurofiber haalt groen ISO 14001-certificaat

Eurofiber

Glasvezelleverancier en -dienstverlener Eurofiber heeft het ISO 14001-certificaat behaald voor het milieumanagementsysteem van zijn datacentrum in het Utrechtse Groenekan. Dit systeem stelt Eurofiber in staat de milieurisico’s rond het datacenter te identificeren, prioriteren en beheren onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Eurofiber startte medio 2012 in een omgebouwde vrachtwagenloods zijn eerste datacentrum.

'Het behalen van de ISO 14001-certificering biedt de overheid, klanten en partners de zekerheid dat we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus nemen. Ons gecertificeerde managementsysteem ondersteunt ons milieubeleid en helpt ons alle milieuaspecten onder controle te houden en te voldoen aan de wetgeving', zegt Lex Wils, Manager Network & Service Development van Eurofiber.

Milieubeleid

Eurofiber neemt met zijn datacentrum ook deel aan de meerjarenafspraken of MJA. Dit zijn overeenkomsten tussen de overheid, gemeenten, bedrijven en instellingen voor het effectiever en efficiënter inzetten van energie.

Daarnaast streeft het bedrijf met zijn Tier-3 datacenter uit zowel milieu- als kostenoogpunt naar een zo optimaal mogelijke Energy Usage Effectiveness (eue). De eue geeft aan hoe efficiënt het datacenter van energie gebruikmaakt over een bepaalde periode. Eurofiber heeft als doelstelling over een periode van één jaar een eue van 1,3 te behalen. Dit is een van de laagste eue's in de datacenterbranche. Datacenters hebben gemiddeld een eue van 2,0, beweert de glasvezelleverancier en -dienstverlener.

Pue of eue?

De term eue is een afgeleide van de al in 2007 door The Green Grid geïntroduceerde en internationaal geaccepteerde term pue, oftewel Power Usage Effectiveness. De pue geeft een verhouding weer van de totale energie die een datacenter verbruikt, ten opzichte van het deel van de energie dat daadwerkelijk gebruikt wordt door de it-apparatuur zelf. Hoe lager de pue hoe beter. De pue is een kengetal waarmee de energie-efficiency van datacentra op een bepaald moment wordt uitgedrukt. De eue geeft dezelfde verhouding weer, maar dan als prestatiemaat voor het gemiddelde verbruik over een bepaalde periode, meestal een jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-05T14:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.