Interxion breidt uit in Wenen en Stockholm

Interxion

Interxion bouwt nieuwe datacenters in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en de Zweedse hoofdstad Stockholm. Volgens de datacenter-dienstverlener blijft de vraag naar carier-neutrale datacenterdiensten aanhouden en wordt daarom de bestaande capaciteit in Oostenrijk en Zweden uitgebreid.

De bouw van een tweede datacenter (VIE 2) in Wenen levert 5500 vierkante meter extra datacenterruimte op. Volgens de leverancier komt ongeveer 11 MW elektrisch vermogen beschikbaar voor klanten. Het VIE 2-datacenter grenst aan het eerste datacenter dat Interxion in Wenen bouwde (VIE1). Dat datacenter huisvest bijna honderd aangesloten carriers en de Weense Internet Exchange. De afronding van de eerste bouwfase van VIE2 staat gepland in het vierde kwartaal van 2014, de oplevering van de tweede fase is gepland in de eerste helft van 2015.

In Stockholm bouwt Interxion zijn derde datacenter in Zweden (STO 3). Dat biedt ongeveer negenhonderd vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte en ongeveer 1,5 MW elektrisch vermogen. Het STO 3-datacenter wordt gebouwd op de datacentercampus in Kista. De locatie biedt toegang tot meer dan 45 aangesloten carriers en isp's en de internetknooppunten Netnod en STHIX. STO 3 moet in het vierde kwartaal van 2014 in gebruik worden genomen.

Schiphol-Rijk

In een statusupdate van lopende projecten stelt Interxion dat het in het eerste kwartaal van 2014 datacenters opgeleverd in Brussel (BRU 1.5; driehonderd vierkante meter vloeroppervlak), Frankfurt (FRA 9; achthonderd vierkante meter vloeroppervlak) en Stockholm( STO 2.2; vijfhonderd vierkante meter vloeroppervlak).

Voor het tweede en vierde kwartaal van 2014 staat de opening van FRA8 op de agenda. De opening van fase 1 (negenhonderd vierkante meter) staat gepland in het tweede kwartaal van 2014. Fase 2 (ook negenhonderd vierkante meter) wordt in het vierde kwartaal van 2014 opgeleverd. 

Het bedrijf maakte in december 2013 bekende dat het honderd miljoen euro investeert in een nieuw datacenter op Schiphol-Rijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-18T14:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.