Green Data Systems is failliet verklaard

De Rechtbank Overijssel heeft Green Data Systems uit Deventer deze week failliet verklaard. Als curator is Paul Schepel van JPR Advocaten uit Deventer aangesteld. Hij wilde nog niet aangeven wat de aanleiding is voor het faillissement. Een doorstart van de datacenterdienstverlener is volgens hem nog niet aan de orde. Zes man zijn ontslagen. Het bedrijf heeft voor zijn vestiging in Duitsland ook faillissement aangevraagd; voor de Belgische vestiging is dat nog niet gebeurd.

De directie van Green Data Systems laat in een reactie weten wel in gesprek te zijn met partijen over een mogelijke doorstart. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen en faciliteren van dataopslagfaciliteiten voor datacenters, met name van Hitachi. Samen met Hitachi richtte Green Data Systems in 2010 een duurzaam datacenter in dat volgens curator Schepel vooral als demonstratieruimte is gebruikt. Hem is niet bekend of er ook langjarige contracten met klanten lopen. 'Ik heb alle activiteiten stilgelegd, maar ik ben nog niet gebeld door klanten die hun databestanden willen ophalen.'

Geen gevaar

Green Data Systems werd begin jaren 2000 opgericht door Wessel Graatsma, oud-eigenaar van het in 2001 door Bell Micro overgenomen TTP. In eerste instantie richtte Graatsma zich op het distribueren van datacenteroplossingen voor opslag, backup & restore, virtualisatie en beveiliging. Samen met Hitachi richtte Green Data Systems zich op het leveren van cloud computing-producten en -diensten voor grote platforms van Microsoft, Oracle, SAP en VMware.

Het bedrijf is ook betrokken bij het project Triple Green Datacenters (TGDC), dat moet leiden tot de bouw van een duurzaam datacenter in Zwolle. Volgens Jansen Vastgoed, een van de partners, zou het project geen direct gevaar lopen door het faillissement van Green Data Systems, omdat datacenterdienstverlener Compello de belangrijkste trekker is.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gelukkig maar dat er alleen demo's gegeven werden. Dan zijn er (bijna) geen klanten gedupeerd.

Dus dit was de reden waarom het dc in Zwolle begin maart voor de zoveelste keer is uitgesteld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-10T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.