Alticom opent datacenter in Roermond

Alticom in Roermond

Het nieuwste datacenter van Alticom bevindt zich in de mediatoren van Roermond. Het datacenterconcept van Alticom voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III-classificering. Hiermee is een uitermate hoge uptime van de it-apparatuur gegarandeerd. Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en negen lagere masten. In deze torens en masten verhuurt Alticom ruimte en levert het aanvullende diensten, zoals energievoorziening en koeling, aan telecommunicatie- en omroepoperators in Nederland.

Op 20 juni opent burgemeester Peter Cammaert van Roermond het datacenter. De burgemeester geeft dan ook het startsein voor Alticoms Smart Art Challenge: een ontwerpwedstrijd waarmee de basisscholen van Roermond een ict-budget tot 7.500 euro kunnen winnen.

Met de opening van de locatie in Roermond speelt Alticom in op de marktsituatie in de provincie Limburg, die dun bedeeld is met datacentra.  De nieuwe locatie beschikt over een schaalbaar en efficiënt modulesysteem. Alticom zegt ruime ervaring met dit systeem te hebben opgedaan in zijn datacenters die zijn gevestigd in andere mediatorens in Nederland. Het gebruikt bijvoorbeeld serverkasten van 80 centimeter breed, in plaats van de gebruikelijke 60 centimeter. 

Volgens het bedrijf is de continuïteit van oudsher al goed geregeld omdat Alticom, door de overheid als enige partij in Nederland aangewezen, zenders in de lucht moet houden in geval van calamiteiten. In het ontwerp van het datacenter maken noodstroomgeneratoren en redundante voorzieningen op het gebied van energievoorziening en -distributie, koeling en connectiviteit de kans op uitval minimaal.

Pue

Alticom claimt dat zijn datacentra, mede door de inzet van groene stroom, een pue-waarde hebben van 1,1. Pue staat voor Power Used Efficiency, een ratio die aangeeft hoeveel stroom er nodig is om de ict-componenten in een rekencentrum te laten draaien versus de faciliterende elementen. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van een natuurlijke, energiebesparende koeltechniek (buitenlucht). Hierdoor beweert het bedrijf tot 98 procent op de kosten voor koeling te besparen, en tot 50 procent op de totale energiekosten. De telecominfrastructuurdienstverlener uit Meppel is sinds 2011 in handen van het Britse investeringsfonds Infracapital Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-18T11:51:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.