Datacenter KPN Tier III gecertificeerd

KPN beschikt over een Tier III gecertificeerd datacenter. Het gaat om het rekencentrum aan de Paalbergweg in Amsterdam. Dat is één van de grotere datacenters van de dienstverlener. Vanuit dat datacenter worden zowel diensten aan bedrijven als overheden geleverd. Het Tier III-certificaat is toegekend door het Amerikaanse Uptime Institute. Naast garanties over de beschikbaarheid van datacenterdiensten garandeert KPN dat bepaalde data binnen de Nederlandse landsgrenzen wordt opgeslagen.

KPN-woorvoerder Maurice Piek: 'Datacenters over de gehele wereld worden gebouwd of aangeboden, volgens de richtlijnen van het Amerikaanse Uptime Institute. Veel leveranciers van datacenters afficheren zich als Tier II of Tier III, maar slechts weinigen zijn ook daadwerkelijk gecertificeerd.'

Volgens KPN is de certificering door Uptime Institute een bekroning op alle inspanningen om de dienstverlening 'transparant' en 'gegarandeerd' aan te kunnen bieden. Het datacenter aan de Paalbergweg is sinds 2004 operationeel. KPN wil op termijn ook de andere elf datacenters laten certificeren, maar noemt geen exacte deadline. KPN stelt dat het de eerste partij in Nederland is die Tier III gecertificeerd is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-01T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.