Managed hosting door True

T-Systems opent cloud-datacenter in Biere

 

Rekencentrum T-Systems in Biere

T-Systems heeft een nieuw datacenter geopend in Duitsland. Het nieuwe gebouw in Biere wordt volgens het ict-concern het grootste cloud-datacenter in Duitsland en een van de grootste van Europa. Met een vloeroppervlakte van 5400 vierkante meter en ruimte voor ongeveer dertigduizend servers, kan T-Systems zijn huidige rekencentrumcapaciteit uitbreiden tot bijna veertigduizend vierkante meter. Bovendien heeft het bedrijf zijn bestaande datacenter in Magdenburg, vlakbij Biere, op identieke wijze ingericht. Daardoor ontstaat er een twinning-datacenter die fungeert als de belangrijkste hub in de wereldwijde datacenter-infrastructuur van T-Systems.

T-Systems zegt dat het nieuwe datacenter in Biere samen met die van Magdenburg het antwoord is op de toenemende vraag naar veilige clouddiensten. 'In dit 'Hightech Fort Knox' beveiligen hoogwaardige security-maatregelen data tegen ongeautoriseerde toegang', aldus het bedrijf. Door data parallel op te slaan blijven ze altijd beschikbaar in het geval een van de twee datacenters uitvalt.

De Duitse ict-dochter van Deutsche Telekom wil in 2018 zijn datacentercapaciteit in elf internationale locaties bundelen. Het 'twin-core'-datacenter Biere/Magdenburg geldt hierbij als de meest belangrijke hub in de wereldwijde datacenter-infrastructuur van T-Systems. Volgens het bedrijf is de locatie in Biere een goed voorbeeld van energie-efficiëntie en ontving het om die reden de 'International LEED Gold certification' (Leadership in Energy and Environmental Design).  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5135882). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.