Den Haag heeft ook commercieel datacenter

Data Facilities opent tweede vestiging

Datacenter Data Facilities opent naast zijn datacenter in Spijkenisse een tweede datacenter op bedrijventerrein Forepark in Den Haag. Deze vestiging is het eerste commerciële datacenter in de regeringsstad.

Het nieuwe datacenter in Den Haag maakt het Data Facilities bovendien mogelijk een nieuwe dienst te introduceren: Twin Data Centers. Ter aanvulling op redundante koelsystemen en noodstroomaggregaten binnen een datacenter is het nu ook mogelijk het datacenter zelf dubbel uit te voeren. Het kopiëren van gegevens en applicaties op twee fysiek gescheiden locaties - de vestigingen Spijkenisse en Den Haag - biedt 100 procent beschikbaarheid van applicaties en servers.

Regionale strategie

‘De opening van Data Facilities Den Haag is een belangrijke stap in de uitbreiding van onze datacenterdiensten. Onze regionale strategie wordt hiermee verder uitgebouwd’, zegt ceo en oprichter Savvas Bout van Data Facilities. Data Facilities biedt via een eigen ringverbinding aansluiting met Amsterdam, het knooppunt in Europa. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog een derde glasvezelverbinding naar R-iX, een datacenter in Rotterdam.

Het datacenter in Den Haag is in eerste instantie ingericht voor de huisvesting van honderdvijftig racks met de bijhorende stroom- en koel voorzieningen. De omgeving is streng beveiligd en voldoet daarmee aan de digitale en fysieke veiligheidsnormen die gesteld worden voor de opslag van persoonsgegevens voor financiële instellingen, overheden en de gezondheidszorg. Het nieuwe datacentrum wordt 1 augustus in gebruik genomen, maar de officiële opening vindt dit najaar plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-18T11:05:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.