Interxion koopt datacenter in Marseille

Interxion

De Nederlandse datacenterleverancier Interxion heeft een overeenkomst getekend tot aanschaf van het SFR Netcenter datacenter in Marseille. Bij voltooiing van de bouw, biedt het datacenter (MRS 1) ongeveer 5700 vierkante meter datacenterruimte en minimaal 6 MW elektrisch vermogen die beschikbaar komt voor klanten. De afronding van de eerste fase van ongeveer vijfhonderd vierkante meter staat gepland in het vierde kwartaal van 2014. De oplevering van de tweede fase, ook ongeveer vijfhonderd vierkante meter, is gepland in het eerste kwartaal van 2015.

MRS 1, dat op het moment dienst doet als een transit en caching knooppunt voor meer dan zestig netwerkproviders, profiteert van de toegang tot acht zeekabels, die eindigen in Marseille. Naast de aanschaf van de grond, de gebouwen en de datacenterfaciliteiten, heeft Interxion een contract afgesloten met SFR dat voorziet in onmiddellijke, directe toegang tot de bestaande community van netwerkproviders en kabelexploitanten. Tevens voorzien de contractuele afspraken in zowel overgangsdiensten tussen Interxion en SFR als in de overdracht naar Interxion van de meerderheid van de ruimte die SFR momenteel in bezit heeft of onderverhuurt.

Bestaande connectiviteit-hub uitbreiden

‘Interxions investering in MRS 1 positioneert ons op het kruispunt van connectiviteit tussen Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten’, zegt Interxion-ceo David Ruberg. ‘De sterke netwerk-hub die gecreëerd is door de samenkomst van meerdere zeekabels die verbonden zijn met landkabels, maakt Marseille tot een aantrekkelijke toegangspoort. We hebben een sterke vraag waargenomen van onze netwerk-, cdn-, social media- en cloud-klanten om de opkomende markten te bedienen die toegankelijk zijn via deze kabels. Wij verwachten de bestaande connectiviteit-hub in MRS 1 uit te breiden en bloeiende, aantrekkelijke cloud- en cdn-hubs te ontwikkelen.’

De verwachting is dat de aankoop voltooid zal worden in het derde kwartaal van 2014. De totale investering in de aankoop en bouw van MRS 1 zal naar verwachting ongeveer 45 miljoen euro bedragen, waarvan ongeveer twintig miljoen euro gebruikt wordt voor de aankoop van de eigendomsrechten van de grond en de gebouwen, en de bouw van de eerste twee fasen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-06T17:06:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.