Salesforce investeert in Europese datacentra

Salesforce, leverancier van software-as-a-service (SaaS), opent dit jaar en in 2015 drie nieuwe datacenter-omgevingen in Europa. Voor een locatie in Frankrijk is Salesforce in zee gegaan met Interxion. De andere twee komen in Groot-Brittannië en Duitsland te staan. NTT levert de Britse datacenteromgeving. Voor de Duitse locatie is nog geen leverancier bekend. Salesforce zegt met de nieuwe locaties de groeiende stroom aan nieuwe klanten voor zijn clouddiensten beter te kunnen ondersteunen.

De in Nederlandse gevestigde datacenterexploitant Interxion beschikt in Frankrijk over datacentra in Parijs en Marseille. Laatstgenoemde locatie kocht Interxion dit jaar nog van SFR Netcenter en wordt uitgebreid. Interxion beweert in zijn Franse datacentra voor 100 procent duurzame energie te gebruiken, zoals zonlicht, waterkracht of wind.

Salesforce neemt de eerste van de drie nieuwe Europese datacentra dit najaar in Groot-Brittannië in gebruik. De Franse en Duitse locaties volgen in 2015. Het online softwarebedrijf opende dit jaar nog een nieuw Frans hoofdkwartier in Parijs.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-10T11:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.