Datacentra organiseren grootzakelijke open dag

Datacenter Rotterdam (Bytesnet), The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam organiseren een open dag voor directies en it-managers uit de grootzakelijke markt in de regio Delft - Rotterdam - Drechtsteden. De open dag, die plaatsvindt op donderdag 30 oktober, staat in het teken van de thema’s bedrijfszekerheid, beveiliging en duurzaamheid. Het evenement, Event Tier 010, wordt mede ondersteund door de Rotterdam Internet Exchange (R-iX).

Bij Dataplace in Alblasserdam wordt ingegaan op facetten die te maken hebben met bedrijfszekerheid. Er staat onder andere een rondleiding door het noodstroomhuis op het programma waar de redundantie van het datacenter toegelicht.

Bij The Datacenter Group in Delft wordt ingegaan op de beveiliging van it-systemen. Niet alleen de fysieke veiligheid in een professioneel datacenter komt aan de orde, maar ook de maatregelen die bedrijven en overheden zelf kunnen nemen om de digitale beveiliging tegen cybermisdaad te verhogen.

Bij Datacenter Rotterdam, een dochteronderneming van Bytesnet, staat duurzaamheid centraal. Op de locatie staan twee energie-efficiënte koelsystemen waarvan er één in 2012 een European Code of Conduct Award heeft gewonnen. Bezoekers krijgen uitleg over deze innovatieve koelsystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-16T14:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.