Interoute zet streep door patchkosten

Cloud- en datacenterdienstverlener Interoute schrapt patchkosten voor klanten die gebruikmaken van de eigen datacentra van de leverancier. Zij hoeven geen terugkerende patchkosten voor colocatiediensten meer te betalen. De dienstverlener wil nadrukkelijk stelling nemen tegen de in de branche gebruikelijke praktijk om klanten maandelijks vaste patchkosten in rekening te brengen. Volgens het bedrijf brengen datacentra onterecht miljoenen euro’s aan vaste kosten in rekening voor stilliggende kabels.

Martijn ten Kate, verkoopdirecteur zakelijke markt bij Interoute: 'Deze zogenoemde 'patch tax' wordt wat ons betreft volstrekt onterecht aan klanten in rekening gebracht. Er zijn veel gerechtvaardigde kosten voor het beheren, onderhouden en up-to-date houden van een hoogwaardig datacenter. De maandelijkse kosten voor kabels die zijn aangesloten en waar niemand meer aan hoeft te komen, horen daar niet bij.'

Interoute schat dat alleen al bij klanten in het Verenigd Koninkrijk tussen de 85 en 115 miljoen euro in rekening wordt gebracht voor patchkosten. Het bedrijf heeft de officiële opening van zijn elfde datacenter in London aangegrepen om de discussie over patchkosten aan te zwengelen.

Klanten betalen alleen nog maar voor het tot stand brengen van de patch. Maandelijkse patchkosten, voor de duur van het gehele contract, behoren tot het verleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-26T16:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.