EvoSwitch behaalt 'ISO 14001' AMS1-datacenter

Datacenterdienstverlener EvoSwitch kondigt aan dat het gecertificeerd is voor ISO 14001:2004, voor zijn milieubeheersystemen, ter ondersteuning van het AMS1-datacenter in de regio Amsterdam. EY CertifyPoint trad op als externe auditor voor de certificering. Evoswitch heeft om zijn duurzaamheidsdoelen te halen een speciaal programma lopen onder de naam Green Fan Program. Ook klanten kunnen hiervan gebruikmaken.

De ISO 14001:2004-standaard definieert een proces voor de controle en de constante verbetering van een milieubeheersysteem ter ondersteuning van het milieubeleid van organisaties. EvoSwitch heeft een speciaal 'groen' programma in het leven geroepen onder de naam Green Fan. Dit programma verschaft ook klanten van Evoswitch de middelen om op hun beurt hun beloftes over duurzaamheid tegenover hun klanten waar te maken.

Algemeen directeur Eric Boonstra van EvoSwitch stelt dat betrokken zijn bij duurzaamheid iets is wat bij het bedrijf uit Haarlem past. 'Vanaf onze start in 2007 opereert ons AMS1-datacenter CO2-neutraal, destijds een primeur voor Nederland. Al onze energie komt van hernieuwbare bronnen, waaronder windenergie. Tevens trachten we sinds dag één het stroomverbruik ten behoeve van de werking van onze datacenters zo veel mogelijk te reduceren met behulp van innovatieve technieken. We gebruiken buitenlucht, gecombineerd met adiabatische koeling voor onze hallen in AMS1, wat onze dagelijkse pue-scores in onze nieuwste hallen tot iets onder 1,2 brengt: een resultaat dat beter is dan het huidige gemiddelde in onze sector.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-02T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.