Eurofiber breidt Utrechts datacenter uit

Utrecht

Datacenterdienstverlener en glasvezelleverancier Eurofiber gaat zijn Datacenter Utrecht uitbreiden. Het bedrijf zegt zo te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar rack space en private suites. Door de snelle groei is de eerste fase van vijfhonderd vierkantemeter nu zo goed als vol. Het bedrijf opende in april 2012 de deuren van het Tier 3-gecertifceerde datacenter in Groenekan bij Utrecht en ziet nu de tijd rijp om uit te breiden.

'We hebben heel bewust gekozen voor een gefaseerde groei van ons datacenter', licht Arian de Korte, director netwerkdiensten van Eurofiber, toe. 'Doordat we pas investeren als dat nodig is, bouwen we op een kostenefficiënte manier en belasten we het milieu minder.' De datacenterdienstverlener beweert door die aanpak ook een hogere redundantie te kunnen garanderen door in iedere fase een nieuw datacenter binnen het bestaande datacenter te bouwen met eigen stroomvoorzieningen en koelinstallaties.

Eurofiber stelt dat de snelle groei van het Datacenter Utrecht te danken is aan een aantal factoren. Het datacenter voldoet aan hoge eisen voor betrouwbaarheid en beschikbaarheid, maar behaalde onlangs ook het ISO 14001-certificaat voor zijn milieumanagementsysteem. Ook de ligging in het midden van het land speelt volgens het bedrijf mee. 'Het datacenter ligt dichtbij voor regionale bedrijven en vormt een brugfunctie tussen de Randstad en het zuiden van Nederland.'

Neutraal

Volgens Eurofiber speelt ook mee dat het datacenter ‘carrier neutraal’ is. Naast de mogelijkheid tot aansluiting op het landelijke glasvezelnetwerk van Eurofiber, kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen voor verbindingen van vijf andere aanbieders. Er ligt bovendien een verbinding met de internet exchanges AMS-IX en NL-ix.

Het valt Eurofiber ook op dat verschillende dienstverleners hun diensten vaker koppelen. Eerder kwamen die verbindingen en samenwerkingen minder vaak voor.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-03T15:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.