Dataplace en Datacenter Rotterdam gaan twinnen

Peter de Jong (Datacenter Rotterdam) en Gerben van der Veen (Dataplace Alblasserdam) tijdens het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Dataplace uit Alblasserdam en Datacenter Rotterdam gaan nauw met elkaar samenwerken op het gebied van twinning en ultra-redundantie. Daarvoor hebben beide datacenterdienstverleners een samenwerkingsovereenkomst getekend. Aanleiding is de groeiende behoefte onder klanten naar een uitwijk- of twinninglocatie. De extreme toename van dataverkeer vergroot de wens om op z'n minst over dubbel uitgevoerde ict-infrastructuurvoorzieningen te beschikken. Dataplace vormt nu een tweeling-datacenter met Datacenter Rotterdam.

'We zien de laatste tijd steeds vaker dat onder andere beursgenoteerde organisaties en zorginstellingen te maken hebben met audits waarbij het goed inrichten van een uitwijklocatie een belangrijk aandachtspunt is. Niet altijd zijn die zaken al voldoende geborgd. Door onze samenwerking met Datacenter Rotterdam, waar het eigen redundante glasvezelnetwerk tussen deze 2 locaties onderdeel vanuit maakt, worden we in staat gesteld om de behoeften van onze opdrachtgevers op het gebied van uitwijk en twinning in te vullen', aldus Gerben van der Veen, algemeen directeur van Dataplace.

Peter de Jong, algemeen directeur van Datacenter Rotterdam, verklaart: 'De groei van Datacenter Rotterdam stelde ons een jaar geleden voor de keuze: gaan we een nieuw datacenter bouwen of samenwerken met andere datacenters. Dankzij het economische klimaat en de beschikbare hoogwaardige datacentercapaciteit werd de keuze eigenlijk voor ons gemaakt. Enkele maanden geleden hebben we het twindatacenter-concept gelanceerd in onze klantenkring. Gezien de grote belangstelling gaan we er van uit dat klanten ook de keuze zullen gaan maken om met Dataplace te gaan twinnen.'

Tier3

Dataplace is een Tier3 ontwikkeld datacentrum met diverse certificaties (ISO27001, ISO9001, ISO14001, BORG4) dat duurzaam is ingericht.

Datacenter Rotterdam is eveneens een Tier3-locatie en is ISO27001:2013 gecertificeerd. Het groene datacentrum werkt met innovatieve buitenluchtkoeling. Tevens vervult Datacenter Rotterdam de functie van 'carrier connectivity center' en is daarmee het knooppunt voor datacenters in de wijde omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De ISO certificeringen 9001+14001 van Dataplace zijn nog "pending" volgens hun internetsite. Reclame maken voor iets wat je niet aantoonbaar hebt (of is dit een onderzoeksfout?). Als je toch bezig ben, neem dan gelijk de ISO 22301 ook mee.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-11T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.