Telecity wil Interxion voor 2,2 miljard overnemen

Interxion datacenter amsterdam

De Britse datacenterleverancier TelecityGroup heeft plannen om de Nederlandse branchegenoot Interxion in te lijven. Dat meldt Telecity-directeur John Hughes bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2014. Volgens Hughes ligt er een voorlopige overeenkomst voor de overname van alle uitstaande aandelen van Interxion.

Het overnamebedrag wordt door analisten van de Financial Times geschat op 1,6 miljard pond. Volgens de huidige koers is dat bijna 2,2 miljard euro. De overname moet in de tweede helft van 2015 definitief worden afgerond.

Als de overname doorgaat, ontstaat een datacenterleverancier van grote omvang. Interxion-ceo David Ruberg blijft naar verwachting de komende 12 maanden verantwoordelijk voor de activiteiten van Interxion.

Opvallend detail is dat na het vertrek van Mike Tobin, voormalige ceo van Telecity Group, dat bedrijf juist werd genoemd als overnamekandidaat. Nu neemt Telecity zelf een andere partij over.      

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-11T11:57:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.