Colt vergroot glasvezelnetwerk Zuid-Nederland

Glasvezel

Datacenter- en netwerkdienstverlener Colt heeft zijn breedbandnetwerk in het zuiden van Nederland uitgebreid. Het gaat om een glasvezelring die locaties in Eindhoven, Den Bosch en Utrecht aansluit op het pan-Europese netwerk en biedt glasvezelverbindingen met een maximumcapaciteit van 1.6 Tbps. Volgens Colt kan dat netwerk uitgebreid worden tot vijf keer die capaciteit.

Colt voegt bijna driehonderd nieuwe kilometers aan glasvezelverbindingen toe aan het bestaande netwerk. Dat ondersteunt 100 Gbs en verbindt bedrijven die gevestigd zijn in het zuiden van Nederland met Europese hubs in onder andere Amsterdam, Antwerpen en Frankfurt.

Colt licht in een bericht over de uitbreiding toe: 'Het netwerk is geschikt om technologische standaarden inclusief IPv6 en 100Gbps Ethernet te ondersteunen. Het netwerk is uitgerust met systemen en processen die proactieve monitoring en snelle uitbreiding van diensten, producten en ondersteuning en end-to-end service level agreements mogelijk maken. Het zuiden van Nederland huisvest een groeiend aantal high-tech bedrijven die behoefte hebben aan veel bandbreedtecapaciteit en een hoge netwerkbeschikbaarheid. Er is ook een derde netwerkroute gecreëerd naar ons carrier-neutraal datacenter in Roosendaal.'

De uitbreiding van het netwerk omvat verder high tech-capacity-verbindingen met zeven belangrijke datacentra in de regio. Eén van deze verbindingen sluit de Tech Campus in Eindhoven aan op het Colt-netwerk. Daarmee komt het aantal datacentra in Nederland dat met Colt-netwerk verbonden is op meer dan vijftig. Daarnaast levert Colt glasvezelverbindingen aan meer dan duizend bedrijfsgebouwen in Nederland.

Langeafstandsroutes

Het nieuwe netwerk valt binnen de investeringsstrategie van Colt om haar eigen infrastructuur uit te breiden. Het bedrijf creëert nieuwe langeafstandroutes om aan de vraag van klanten naar hoge beschikbaarheid en connectiviteit met belangrijke Europese zakelijke gebieden te kunnen voldoen.

Binnenkort zullen nieuwe routes in Zuid- en Noord-Europa worden aangekondigd. Het bedrijf kondigde eerder een nieuwe route aan die Dublin en Londen met elkaar verbindt via Manchester.

Colt

Colt is actief in 28 landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten met verbindingen naar 200 steden wereldwijd en metropolitan area networks in 47 steden. Colt heeft 29 carrier-neutrale datacenters in Europa en in de regio Asia-Pacific.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-23T16:13:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.