Goldman Sachs is nieuwe investeerder Claranet

sparen

De Britse ict-dienstverlener Claranet heeft via een herfinanciering in totaal een bedrag van 107 miljoen Britse pond opgehaald. Goldman Sachs is een nieuwe investeerder; de andere twee extra kapitaalverschaffers Ares Management en Royal Bank of Schotland (RBS) participeren al langer in het bedrijf. Een derde bestaande aandeelhouder, Abry Partners, deed niet mee. Algemeen bestuursvoorzitter Charles Nasser wil met de extra financiering tot en met 2020 kunnen investeren in nieuwe producten en diensten.

De kapitaalinjectie past in het streven om de grootste clouddienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa te worden.

Het bedrijf pleegde in de afgelopen jaren een trits aan overnames, waaronder het Britse Star, het Franse Typhon en Grita, het Portugese Echiron, het Nederlandse Novadata en het Spaanse Celingest. De Claranet Group heeft inmiddels een omzet van circa 175 miljoen euro, telt zo'n achthonderd medewerkers en 32 datacentra en bedient in Europa zo'n 4500 klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-08T08:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.