CJ2 Hosting kiest datacenter KPN Westpoort

CJ2 Hosting, leverancier van datacenterdiensten, breidt uit met een vierde datacenterlocatie. De leverancier kiest voor achttien racksinp het datacentrum ODC Noord op het nieuwe industrieterrein Westpoort in de gemeente Groningen, ook bekend als KPN Westpoort.

Anderhalf jaar geleden ging CJ2 Hosting van start met een tweede private suite van bijna tweehonderd vierkante meter in het Data Hotel Groningen. In totaal beschikt de leverancier over vierhonderd vierkante meter volledig bezette datavloer en biedt zijn dienstverlening vanuit de hoofdlocatie: het Data Hotel Groningen. Andere locaties zijn het Rekencentrum van de R.U.G. te Groningen en vanuit het Data Centrum Groningen te Zuidbroek. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen ontstond er een uitbreidingsbehoefte. Voor het zoeken van een nieuwe locatie is ook rekening gehouden met mogelijkheid om Ttwin-oplossingen en twee Tier3 datacenters te kunnen invullen.

CJ2 Hosting koos voor achttien racks op het in 2013 gebouwde datacentrum van KPN op het industrieterrein Westpoort. Dit datacentrum voldeed aan alle wensen: het maakt geheel gebruik van groene stroom, is gebouwd volgens de nieuwste standaarden en is goed bereikbaar. Het bedrijf sluit verdere uitbreidingen op zowel de hoofdlocatie als bij KPN Westpoort niet uit. Naast de uitbreiding in datacentercapaciteit is ook het personeelsbestand uitgebreid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-08T10:09:00.000Z Suzanne Martens