CJ2 neemt datacenter Alticom in gebruik

CJ2, leverancier van datacenterdiensten, gaat een strategisch partnerschap aan met datacenterbeheerder Alticom en breidt daarmee met een vijfde datacenter uit. De leverancier neemt in juni de eerste vloer met achttien serverracks van dataceter Hoogersmilde van Alticom in gebruik. Het partnerschap is gericht op de markt in Noord-Nederland.

Het partnerschap speelt zich af in het datacenter Hoogersmilde in Drenthe, wat wordt vernoemd tot CJ2 Private Datatoren. Het dataceter biedt een totale capaciteit van acht vloeren en in juni neemt CJ2 de eerste vloer met achttien serverracks in gebruik. Het datacenter voldoet aan de eisen van Tier3. De ondersteuning van zowel glasvezel en straalverbinding garandeert 99 procent continuïteit. Met een pue van 1,2 is het datacenter energie-efficiënt dankzij de inzet van direct free air cooling.

CJ2 breidt de datacentercapaciteit uit om aan de toenemende hosting- en housingvraag te kunnen blijven voldoen. Onlangs koos de leverancier een vierde locatie op het nieuwe industrieterrein Westpoort in de gemeente Groningen. Met Hoogersmilde voegt het hostingbedrijf een vijfde datacenterlocatie toe. Hiermee kan CJ2 de volledige ict-infrastructuur van klanten beheren of inzetten voor twin-datacenterdiensten. Ed Boerema, ceo van Alticom: ‘Als housing en hostingpartners vullen we elkaar aan in kennis en kunde. Door onze krachten te bundelen in deze private datatoren in Hoogersmilde, kunnen we heel Noord-Nederland bedienen met kwalitatieve dataopslag.’

Alticom Datacenters

Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en negen lagere masten in Nederland. Van oorsprong worden de mediatorens van Alticom gebruikt voor het uitzenden van signalen voor tv, radio en telecomaanbieders. De datacenterbeheerder is opgericht in 2007 en bestaat uit een team van vijftien medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-17T10:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.