IBM's Softlayer opent datacenter in Almere

IBM

Cloudleverancier Softlayer, onderdeel van IBM, opent een datacenter in Almere, naast Amsterdam het tweede in Nederland. Hiermee breidt IBM zijn wereldwijde aanbod van clouddiensten uit. Het datacenter staat in connectie met alle Softlayer datacenters in de wereld.

Softlayer opende in 2011 het eerste datacenter in Amsterdam. Met het tweede dataceter verdubbelt IBM de cloudsoftware-capaciteit in de regio. Dit biedt meer kansen voor data-opslag en geografisch geïsoleerde diensten en is daarmee ideaal voor het creëren van een veilige en uitgebreide recovery- en back-up-strategieën.

Softlayer

Softlayer is naar eigen zeggen de grootste private leverancier van clouddiensten en vormt de basis van IBM's cloudportfolio. De cloudleverancier heeft vestigingen in onder andere Noord en Zuid Amerika, Azië, Australië en Europa. 

In 2013 werd de cloudleverancier voor twee miljard dollar door IBM overgenomen om het aanbod in clouddiensten uit te breiden. Begin 2014 maakte IBM bekend dat het bedrijf 1,2 miljard dollar investeert in zijn wereldwijde cloudinfrastructuur door vijftien nieuwe datacentra te bouwen. Hiermee zou het de wereldwijde capaciteit van clouddiensten verdubbelen. De afgelopen tien maanden heeft IBM dertien nieuwe datacentra geopend, waaronder één in Frankrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-23T14:32:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.